gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Волині вихованцям одного із ліцеїв Ковельського району розповіли усе про працевлаштування, зарплатню та роботодавців

23 травня 2023

За сприяння викладацького складу ліцею, представники територіального органу Держпраці організували для вихованців освітнього закладу семінар.

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Волинській області провели роз’яснювальну лекцію щодо ризиків неофіційного працевлаштування, тіньових схем приховування заробітних плат, уникнення податків. Окремо акцентували увагу на недобросовісних роботодавцях й зарплатні в конверті, офіційному стажі роботи та ін.

Посадовці надали практичні поради, як здійснювати пошук роботи та протистояти недобросовісним роботодавцям у разі порушення норм трудового законодавства.

Учням розповіли, якими можуть бути ознаки примусової праці та трудової експлуатації, як може проявлятися мобінг на робочому місці і що таке гендерна рівність, а також наскільки важливим фактором є збереження ментального здоров’я працівників.

На завершення лекції, присутні мали можливість отримати експертні відповіді на усі запитання, які їх цікавили та дізнатися ще більше про умови офіційного працевлаштування із добросовісними роботодавцями.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті та на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua