gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині триває інформаційна підтримка роботодавців та працівників, залучених до суспільно корисних робіт

17 травня 2023

На Харківщині за участі посадовців Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці продовжується інформаційна підтримка роботодавців та працівників, залучених до проведення суспільно корисних робіт.

Під час заходів фахівці роз’яснюють, що на осіб, які залучаються до виконання суспільно корисних робіт, поширюються вимоги законодавства про працю, про охорону праці та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За працівниками, залученими до виконання суспільно корисних робіт, на час виконання таких робіт зберігається попереднє місце роботи (посада), з ними укладається строковий трудовий договір на період виконання зазначених робіт, оплата праці не може бути нижчою за рівень мінімальної заробітної плати та становить щонайменше 6700 грн і може додатково фінансуватися з місцевих бюджетів чи за кошти замовників таких робіт.

Інспектори праці проконсультували працівників та суб’єктів господарювання з питань трудового законодавства та нагадали шляхи оперативного пошуку інформації щодо дотримання вимог безпеки та гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці через офіційний портал https://www.pratsia.in.ua/.