gov.ua Державні сайти України
Пошук

Суб’єктам господарювання Буковини акцентовано на належному використанні обладнання підвищеної небезпеки

16 травня 2023

Низку превентивних комплексних заходів з питань дотримання безпеки праці провели фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області на місцевих підприємствах.

Зокрема, заходи відбулися на деревообробному підприємстві та на виробництві галантерейних виробів.

У ході інформаційних відвідувань інспектори поінформували суб’єктів господарювання та працівників щодо загальних норм дотримання чинного законодавства з безпеки праці.

Окремо надано роз’яснення щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, а саме використання устаткування для обробки деревини.

Мовилося також, зокрема, про експлуатацію аспіраційних систем на виробництві та обладнання зі шліфування виробів  з деревини.

Грунтовно наголошено на належному забезпеченні найманого персоналу засобами індивідуального та колективного захисту,контролю за справним станом та належним  використанням цих засобів.

Перебуваючи на підприємстві з виготовлення галантерейних виробів, інспектори територіального органу Держпраці звернули посилену увага на забезпеченні працівникам належних умов на робочих місцях. Персонал детально інформовано про захист від накопичення зарядів статичної напруги на технологічному обладнанні.

Актуальна інформація на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua.