gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Донеччині у прифронтовій зоні у ПрАТ “ШУ “Покровське” провели технічну консультацію

12 травня 2023

Посадовці Східного міжрегіонального управління Держпраці разом з представниками органів внутрішніх справ провели технічну консультацію у ПрАТ “ШУ “Покровське” з питань безпеки праці.

Під час превентивного заходу було зазначено, що відповідно до НПАОП 0.00-7.08-07 «Вимоги технічної безпеки до місць зберігання вибухових матеріалів» усі базисні та витратні склади ВМ, а також склади для тимчасового та короткотермінового зберігання ВМ охороняються відповідно до порядку, визначеного законодавством.

Всі базисні та витратні склади, а також  майданчики для зберігання ВМ на поверхні віднесені до категорії об’єктів з суворим режимом охорони і повинні охоронятися цілодобово.

Керівники підприємств зобов’язані забезпечити надійну охорону складів ВМ, суворий пропускний режим, облаштування технічних засобів охорони (огородження, освітлення, зв’язок та сигналізація).

Заходи з пропускного режиму затверджуються  наказом суб’єкта господарювання, який  погоджується з відповідним місцевим органом внутрішніх справ. З ним ознайомлюють усіх працівників складу ВМ під розпис.

Для проходу та проїзду на територію складу ВМ і з його території, а також вивезення і винесення ВМ вводяться перепустки. Порядок їх  оформлення визначає своїм наказом керівник суб’єкта господарювання.

Працівники органів внутрішніх справ та Держпраці мають право відвідувати склади ВМ по службовим посвідченням у обов’язковому супроводі працівників підприємства.