gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: під час змодельованої ситуації на робочому місці будівельники вдосконалили безпечне виконання робіт на висоті

05 травня 2023

Фахівцями відділу з питань безпеки праці проведено превентивний захід з моделюванням події на робочому місці одного з підприємств будівельної галузі міста Хмельницького.

Головною метою заходу стало набуття практичних навичок працівниками підприємства щодо безпеки під час виконання робіт на висоті, а також безпеки під час виконання інших робіт з підвищеною небезпекою на будівельному майданчику.

В першу чергу, інспектори визначили ряд ризиків, які можуть виникнути під час виконання вищезазначених робіт та наголосили на вимогах охорони праці під час організації та безпосереднього виконання робіт на висоті, а також інших робіт, які виконуються на будівельному майданчику, зокрема експлуатації вантажопідіймальних кранів, зварювальних робіт тощо.

Фахівці навели приклади подібних нещасних випадків, які сталися під час виконання робіт на висоті на будівельних майданчиках області, а також акцентували присутнім на необхідності неухильного дотримання вимог охорони праці під час виконання вищезгаданих робіт.

 

З будівельниками підприємства детально обговорено порушення, які призвели до нещасних випадків, пов’язаних з падінням працівника з висоти та умовно відтворено ситуацію настання нещасного випадку, а також надано роз’яснення щодо вжиття заходів з недопущення подібних помилок під час виконання робіт на висоті.

В свою чергу, працівники будівельної компанії, де проводився превентивний захід, проявили високі знання в частині безпечного виконання робіт на висоті, продемонстрували вміння практично застосовувати засоби захисту працівників від падіння на висоті, а також  з розумінням поставились до неухильного дотримання вимог охорони праці під час виконання робіт на висоті.