gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Чернігові провели робочу зустріч з питань трудового законодавства і безпеки праці у Політехніці

04 травня 2023

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області провели інформаційний захід для керівного і викладацького складу Національного університету «Чернігівська політехніка».

Під час зустрічі учасникам презентували інформаційні матеріали стосовно особливостей організації трудових відносин в умовах воєнного стану, розповіли про чинні вимоги трудового законодавства, які регламентують працю молоді. Довели основні рекомендації і правила як уникнути примусової праці і торгівлі людьми.

Державні інспектори наголосили на необхідності чіткого дотримання порядку укладення трудових договорів при прийомі працівників на роботу, поінформували про зміни до трудового законодавства стосовно можливості укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом та щодо спрощеного режиму регулювання трудових відносин.

Також роз’яснили зміст і значення меседжу «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі», під яким цього року відзначався День охорони праці в Україні. Обговорили основні положення Конвенції МОП «Про безпеку та здоров’я на роботі», Закону України «Про охорону праці», розглянули структуру та організацію охорони праці суб’єктами господарювання всіх форм власності.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/