gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина: основні принципи і основні права у світі праці обговорили під час засідання круглого столу у Полтавській політехніці

01 травня 2023

За участі заступника начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Ельмана Алієва в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся традиційний круглий стіл.

У Всесвітній День охорони праці, за круглим столом на тему «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип і основне право у світі праці» у навчальному закладі зібрались соціальні партнери, аби обговорити актуальні питання щодо забезпечення безпеки життєдіяльності усіх учасників навчально-виховного і освітнього процесу.


Всесвітній день охорони праці – скорботний день, – наголосив заступник начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Ельман Алієв. – Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових небезпечних чинників, які призводять до погіршення умов праці. Тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних умовах, що неабияк вплинуло на роботу нашої Служби. У першу чергу, ми допомагаємо роботодавцям організувати безпечні умови праці і займатись профілактикою виробничого травматизму. Безпечні умови праці – це спільна робота роботодавця і працівника. 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять людей, які загинули на виробництві в мирний час і через російську агресію.

Під час засідання з актуальними та інформативними доповідями виступили спеціалісти навчального закладупіднявши такі актуальні питання: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип і основне право у світі праці», «Організація безпечного та здорового робочого середовища під час освітнього процесу у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», «Відновлення емоційної рівноваги – ефективної роботи», «Реалізація прав працівників на здорові та безпечні умови праці, пільги й компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці», «Здоров’язберігаючі технології та реабілітаційні методики у профілактиці професійних захворювань», «Перспективи переходу від системи управління безпекою до системи оцінювання ризиків небезпек, на основі практики ЄС».

На завершення заходу учасники відвідали тематичну виставку дитячих малюнків-учасників конкурсу «Охорона праці очима дітей», яка розміщена у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки.