gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Дніпрі майбутнім спеціалістам митної справи та фінансів розповіли про основи охорони праці

01 травня 2023

У Дніпропетровському університеті митної справи та фінансів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці в Україні, який відзначають щороку 28 квітня, провели семінар-нараду. Фахівці відділу охорони праці разом з представниками Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці розповіли про мету та зміст цьогорічного меседжу “Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі”, ознайомили з положеннями Конвенції МОП “Про безпеку та здоров’я на роботі”.

Такі інформаційні заходи проводяться для ознайомлення молоді з основами охорони праці й формування свідомої позиції щодо значення здорових і безпечних умов праці в різних сферах суспільного життя.

Наголосили студентам на наслідках нехтування вимогами безпеки, зокрема про нещасні випадки, які призводять до втрати здоров’я та працездатності працівників різних професій.

Повідомили про інформпортал Держпраці – https://pratsia.in.ua/, де розміщено рекомендації, корисні матеріали з питань трудового законодавства, безпеки та гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці працівників.