gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Житомирщині працівникам видобувної галузі роз’яснили правила безпеки під час проведення бурових робіт

25 квітня 2023

Для безпечного виконання бурових робіт потрібно пам’ятати, що Правила охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом поширюються на суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності, діяльність яких пов’язана з розробкою рудних та нерудних корисних копалин відкритим способом.

Саме тому, фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці роз’яснили працівникам АТ «Коростенський кар’єр» вимоги вищезазначених Правил охорони праці, зокрема під час проведення бурових робіт.

Інспектори зазначили, що вимоги Правил є обов’язковими для всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють проектування, будівництво та експлуатацію кар’єрів (розрізів), будівель, споруд, машин, устаткування, а також для всіх працівників, у яких виконання обов’язків пов’язане з перебуванням на об’єктах відкритих гірничих робіт.


Акцентовано увагу на основних аспектах безпечного проведення бурових робіт, а саме:

– бурові роботи необхідно проводити відповідно до технологічних інструкцій, розроблених підприємством для кожного способу буріння (шарошкового, вогневого);

– не дозволяється бурити свердловини верстатами вогневого (термічного) буріння в гірських породах, схильних до займання та виділення отруйних газів;

– кожну свердловину, діаметр устя якої перевищує 250 мм, після закінчення буріння необхідно перекрити;

– ділянки пробурених свердловин необхідно обов’язково огороджувати попереджувальними знаками;

– під час буріння перфораторами та електросвердлами ширина робочої берми повинна бути не менше ніж 4 м.

Більше про безпеку праці читайте на інформаційному порталі – http://pratsia.in.ua/.