gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Тернопільщині за результатами превентивної роботи роботодавці легалізували трудові відносини з понад 1300 працівниками

21 квітня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують здійснювати превентивні заходи щодо попередження застосування нелегальної зайнятості.

Зокрема, інформаційно-роз’яснювальними заходами охоплено суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у закладах торгівлі та громадського харчування.

Інспектори нагадують роботодавцям про неприпустимість використання неофіційної зайнятості і зазначають, що задекларована праця і сплачені за кожного оформленого працівника податки сьогодні є особливо важливим внеском в економіку держави.

Увагу працівників зосереджують на перевагах, соціальних гарантіях та безпечних умовах офіційної зайнятості, а також застерігають від можливих ризиків.

Загалом, з початку року на Тернопільщині інформаційними заходами охоплено понад 1 350 суб’єктів господарювання. За результатами превентивної роботи (згідно з даними ДПС) легалізовано трудові відносини із 1320 найманими працівниками.