gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: працівникам сфери обробки каменю наголосили на безпечному виконанні посадових обов’язків

19 квітня 2023

Для зменшення виробничого травматизму інспектори відділу гірничого нагляду систематично проводять інформаційні семінари для працівників підприємств щодо безпеки праці на робочому місці.

Цього разу фахівці спілкувалися з працівниками підприємства, що спеціалізується на різанні та обробці декоративного і будівельного каменю.

В ході семінару особливу увагу приділили безпечному виконанню робіт з підвищеною небезпекою із застосуванням обладнання.

Фахівці наголосили, що до виконання зазначених робіт допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли медичне обстеження, спеціальне навчання і перевірку знань щодо безпечного виконання робіт та інструктаж з охорони праці на робочому місці.

Поінформували про стан травматизму та основні причини нещасних випадків під час виконання  робіт з підвищеною небезпекою.

Посадовці зазначили, що роботодавцю потрібно вживати необхідних заходів для забезпечення виконання робіт з обладнанням відповідно до вимог безпеки зазначених у нормативно-правових актах з охорони та в експлуатаційних документах на конкретне обладнання.

Нагадали алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування.

Більше про безпеку праці та трудові відносини в умовах війни на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/safe_work.php.