gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: як створити культуру психологічної безпеки – працівникам психоневрологічного диспансеру

17 квітня 2023

Про психологічне відновлення під час воєнного стану та впровадження програми психосоціальної підтримки працівників розповіли фахівці Центрального міжрегіонального управління Держпраці на зустрічі з керівництвом і працівниками психоневрологічного диспансеру у Черкасах.

Посадовці зазначили, що набуття навичок управління стресом під час воєнного стану повинно бути вбудоване в програми безпеки праці на кожному робочому місці в закладі охорони здоров’я.

Навчання співробітників навичкам першоїпсихологічної допомоги зменшує рівень стигми в трудовому колективі, підвищує рівень інформованості співробітників щодо підтримки ментального здоров’я, дозволяє уникнути мобінгу та дискримінації.

Поспілкувалися також про здійснення контролю за дотриманням працівниками вимог законодавства з питань безпеки праці, про атестацію робочих місць за умовами праці та належне проведення медоглядів працівників задля уникнення професійних захворювань, збереження життя і здоров’я працівників у процесі виконання трудових обов’язків.

Більше про психосоціальну підтримку на роботі на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/ilo/psykhosotsialnapidtrymkanaroboti.html