На Хмельниччині під час тренінгу працівники підприємства по переробці молока відпрацювали безпечне виконання одного із видів робіт підвищеної небезпеки
17 квітня 2023З метою попередження виробничого травматизму, фахівцями Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено практичний тренінг з працівниками підприємства харчової промисловості.
Працівники приймальної лабораторії підприємства відпрацювали один із видів робіт підвищеної небезпеки – визначення масової частки жиру в молоці кислотним методом.
В процесі теоретичної частини посадовці наголосили, що до виконання робіт допускаються особи, які досягли 18 років, що пройшли в установленому порядку медичний огляд, навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці. Відповідно до норм працівники мають бути забезпечені спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту.
Безпосередньо на робочих місцях була проведена імітація вищезазначеного виду робіт з урахуванням вимог безпеки, що регламентовані Правилами охорони праці для працівників підприємств по переробці молока.
Присутнім наведено приклади порушень під час виконання робіт в лабораторіях, які в свій час, призвели до настання нещасних випадків на підприємствах.
В свою чергу, працівники, лаборанти та відповідальні особи підприємства харчової промисловості виявили достатній рівень знань теоретичної частини, а також високий професіоналізм в частині практичного виконання завдань.
Під час виконання робіт працівники підприємства дотримувалися усіх вимог з охорони праці до виконання робіт підвищеної небезпеки.