gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина робить акцент на профілактиці виробничого травматизму та недопущенні приховування його випадків

14 квітня 2023

Фахівці відділу з питань безпеки праці  Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці надали технічні консультації трудовому колективу КП «Полтавське тролейбусне управління».

В ході семінар-наради акцентували на профілактиці виробничого травматизму, на дотриманні Правил охорони праці на міському електричному транспорті, вимог технологічних карт, інструкцій з охорони праці та проходженні обов’язкового щорічного медичного огляду.

Посадові особи зазначили, що однією зі складових ефективної роботи з профілактики виробничого травматизму є належна підготовка, навчання та підвищення кваліфікації працівників з охорони праці. Адже більшість нещасних випадків на виробництві спричиняє людський фактор та організаційні причини, серед яких на першому місці – порушення вимог інструкцій з охорони праці.

З керівниками підприємства та службою охорони праці посадовці розглянули питання щодо складання технологічних карт на процес проведення окремих видів робіт.

На спеціально відведеній дільниці фахівці надали працівникам технічні консультації щодо застосування та безпечної експлуатації  інструментів та спеціальних пристроїв під час капітального ремонту тролейбусного парку, а також під час монтажу, демонтажу і накачування шин, що належить до робіт підвищеної небезпеки.

Окремо було акцентовано на необхідності дотримання вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, що сталися з працівниками підприємства, своєчасності надання інформації про нещасні випадки.