gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині пройшов цикл вебінарів для представників територіальних громад щодо особливостей захисту трудових прав в умовах воєнного стану

13 квітня 2023

У співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області фахівці Північно-Східного міжрегіонального управління долучились до циклу правопросвітницьких вебінарів «Право знати», які мають на меті інформувати громадян про найбільш актуальні питання сьогодення та навчити вирішувати їх у правовий спосіб.

В ході першого вебінару сільські та селищні голови, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, представники системи БПД Полтавщини в онлайн режимі отримали роз’яснення щодо державного ринкового нагляду та надання адміністративних послуг. Слухачі серед іншого дізнались про основні зміни в законодавстві ( в тому числі на період дії воєнного стану в Україні) з питань надання адміністративних послуг та загальні вимоги щодо безпечності нехарчової продукції та її відповідність Технічним регламентам.

На другій зустріч посадові особи відділу з питань безпеки праці Північного регіону Управління інспекційної діяльності у Полтавській області надали рекомендації та методичні вказівки щодо зменшення рівня виробничого травматизму. Обговорили з роботодавцями та працівниками питання щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях з урахуванням небезпек, які несе війна.

В ході заключного вебінару у рамках правопросвітницької акції фахівці відділу з питань праці в онлайн режимі роз’яснили присутнім новації трудового законодавства в умовах воєнного стану та допомогли розібратись із поняттям мобінгу, його різновидами, причинами та відповідальністю за його вчинення.