gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: майбутнім психологам – про важливість офіційного працевлаштування та запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці

13 квітня 2023

З метою популяризації серед студентської молоді переваг офіційного працевлаштування фахівці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області, на запрошення викладацького складу кафедри психології та соціальної роботи Західноукраїнського національного університету, провели освітній захід для майбутніх психологів.

У ході пізнавальної лекції студентів ознайомлено з правовими основами законодавства про працю та безпеку праці, наголошено на важливості оформлення трудових відносин, висвітлено вимоги до укладення трудових договорів, попереджено про ризики і наслідки незадекларованої праці, роз’яснено права неповнолітніх при працевлаштуванні, проінформовано про соціальні гарантії та пільги для молоді та уточнено порядок та строки виплати заробітної плати, надання різних видів відпусток тощо.

Водночас студентська молодь, як майбутні фахівці в галузі психології, дізналася про особливості надання першої психологічної підтримки на робочому місці і хто саме може її надавати та про необхідність запровадження таких програм.

Крім цього, присутніх застережено про недобросовісних працедавців та надано практичні поради, як не потрапити у тенета шахраїв, не стати жертвами торгівлі людьми, чи примусової праці, а також  зазначено як протидіяти дискримінації, мобінгу, гендерній нерівності на робочих місцях.

Про найпоширеніші питання трудового законодавства в умовах воєнного стану – на інформаційному порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua