gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам сільськогосподарських підприємств акцентовано на безпечному проведенні весняно-польових робіт

12 квітня 2023

Під час активного проведення польових робіт можуть виникати аварійні ситуації, які призводять до травматизму чи порушення виробничих процесів.

Для того, щоб мінімізувати ризики травмувань працівників на роботі, посадовці міжрегіонального управління Держпраці провели ряд технічних консультацій з питань охорони праці на сільськогосподарських підприємствах Хмельниччини.

Головна тема для обговорення – безпека праці при проведенні весняно-польових робіт в умовах воєнного стану в Україні.

Інспектори акцентували  на необхідності призначати на підприємстві посадових осіб, відповідальних за належну організацію безпеки виробничого процесу, а також проводити навчання, перевірку знань, інструктажі з питань безпеки праці працюючого персоналу.

Наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та проконсультували з актуальних питань чинного законодавства про працю.

Рекомендували організувати ефективну роботу служб технічного контролю, обслуговування та ремонту техніки з метою забезпечення безаварійної роботи машин, механізмів, устаткування та попередження випадків виробничого травматизму.

Більше матеріалів про безпеку праці на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/