gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирщина: на базі домоуправління обговорили питання залучення безробітних до суспільно-корисних робіт

06 квітня 2023

В умовах воєнних дій всі зусилля суспільства мають бути спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Саме тому, зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт.

Інспектори Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці спільно із працівниками комунального підприємства обговорили питання залучення безробітних до суспільно-корисних робіт.

Так, для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного можуть пропонуватися суспільно корисні роботи та отримувати за це мінімальну заробітну плату – 6700 грн.

Порядком залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, який затвердив КМУ, визначено перелік видів суспільно-корисних робіт:

ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності;
фасування гуманітарної допомоги;
плетіння маскувальних сіток;
роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття;
організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій та інші.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану читайте на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua.