gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькому працівникам водоканалу рекомендували здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці

05 квітня 2023

Під час засідання круглого столу, посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці поінформували  працівників МКПХмельницькводоканал  про важливість дотримання вимог безпеки праці та зміни у законодавстві про працю.

Керівникам структурних підрозділів та інженерно-технічним працівникам підприємства роз’яснили особливості безпечного проведення робіт підвищеної небезпеки, зокрема земляних робіт та робіт в замкнутому просторі.

Посадовці зазначили, що роботодавець зобов’язаний вживати заходів для забезпечення безпеки і захисту фізичного та психічного здоров’я працівників, здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці, проводити інформаційні заходи щодо запобігання та протидії мобінгу.

Фахівці роз’яснили також особливості проведення атестації робочих місць за умовами праці та зазначили, що основна мета атестації полягає у регулюванні відносин між роботодавцем і працівниками у галузі реалізації прав на здорові і безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах.

Підкреслили важливість якісного і оперативного проведення атестації, адже від її результатів залежить соціальний захист та здоров’я працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці.

Більше матеріалів про безпеку праці на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua.