gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управління Держпраці у Кіровоградській області доповіло про стан охорони праці і промислової безпеки та проведення превентивних заходів

21 липня 2015

m_strahuvannya21 липня за участі Управління Держпраці у Кіровоградській області відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області. Керівник Управління Держпраці у Кіровоградській області доповів про стан охорони праці і промислової безпеки та проведення превентивних заходів.

Під час наради наголосили, що основною причиною травматизму є нехтування правилами безпеки та відсутністю належного контролю за безпечним виконанням робіт.

Слід відмітити, що за час дії мораторію прослідковується негативна тенденція щодо збільшення кількості нещасних випадків із смертельним наслідком.

У січні-червні 2015 року допущено зростання кількості травмованих працівників в текстильній промисловості та на будівництві по 1, за відсутності травмованих в аналогічному періоді 2014 року. Також за цей період смертельно травмовано 3 працівники за відсутності травмованих працівників в 2014 році.

З метою ознайомлення із станом справ з дотримання правил охорони та безпеки праці, трудового законодавства на підприємствах області проводяться робочі поїздки та зустрічі з керівниками підприємств та головами районних державних адміністрацій. У ході робочих зустрічей зосереджено увагу на необхідності проведення навчання персоналу з безпечних методів і прийомів виконаних робіт, про необхідність проведення перевірок стану охорони праці бюджетних установ і про виконання Плану превентивних заходів з попередження виробничого травматизму під час виконання робіт, пов’язаних з літнім періодом 2015 року.

 Довідка

На рівні минулого року травмовано працівників в соціально-культурній сфері 8 проти 8, в сільському господарстві 4 проти 4, в машинобудуванні 3 проти 3, в житлово-комунальному господарстві 1 проти 1.

Серед основних видів подій, що призвели до настання нещасних випадків в січні-червні 2015 року є:

  • падіння потерпілого – 8 осіб;
  • травмування через деталі, що рухаються, обертаються – 4 особи;
  • інші події – 10 осіб.

Статистичні дані свідчать, що серед причин нещасних випадків на першому місці організаційні – 16 випадків, на другому технічні –– 4 випадки та психофізіологічні – 2 випадки.