gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: на родовищі перед початком гірничих робіт надано фахову консультаційну допомогу

27 березня 2023

На ПП «Троянські гіпси» посадовці гірничого нагляду Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці проконсультували працівників щодо додержання вимог гірничого законодавства при розконсервації кар’єру після зими та при підготовці до початку проведення гірничих робіт на родовищі в новому сезоні.

Звернули увагу керівництва підприємства на недопущення порушення технології виконання гірничих робіт, дотримання встановлених параметрів робочих майданчиків на уступах,  проходження щорічного технічного огляду гірничих машин і механізмів.

Також розглянули ситуацію щодо залучення підрядних організацій до виконання робіт підвищеної небезпеки та розподіл функцій контролю за проведенням таких робіт. Наголосили на необхідності проведення своєчасного щорічного спеціального навчання з охорони праці з працівниками підприємств, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.

Окремо надали роз’яснення щодо змін в  законодавстві про порядок отримання дозволів на роботи підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану.

Рекомендації, як працювати безпечно на інформаційному порталі Держпраціhttps://pratsia.in.ua