gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині медпрацівникам наголошують на безпечній експлуатації кисневих балонів

20 березня 2023

Державні інспектори продовжують надавати методичну допомогу працівниками медичних закладів Чернігівської області щодо безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском, зокрема, кисневих балонів, а також безпечного проведення робіт, пов’язаних з їх експлуатацією.

Так, у ході спілкування з персоналом одного з медичних закладів посадовці роз’яснили, що під час експлуатації посудин, які працюють під тиском та містять кисень, необхідно неухильно дотримуватися відповідних нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки з метою запобіганню виникнення нещасних випадків, аварійних чи аварій.

Одночасно розглянули зміни до «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107.

Особливу увагу учасників посадовці звернули на запобігання нещасних випадків та боротьбу з прихованими нещасними випадками на підприємстві, поінформували про неприпустимість випадків прихованого травматизму.

Більше інформації про трудові відносини під час воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua/.