gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині під час тематичного тренінгу з імітацією реальних дій опрацьовано безпечне виконання газонебезпечних робіт у колодязях

17 березня 2023

Одним з пріоритетних напрямів роботи Держпраці є робота над покращенням стану промислової безпеки та попередження виробничого травматизму.

Зважаючи на необхідність постійного удосконалення знань у відповідальних осіб з питань організації підготовки та безпечного виконання газонебезпечних робіт у колодязях, фахівці Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці організували проведення тематичного тренінгу з імітацією реальних дій на робочому місці.

Під час теоретичної частини тренінгу присутнім майстрам дільниць та членам аварійних бригад роз’яснили основні вимоги Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення населених місць щодо безпечного виконання робіт в колодязях систем водопостачання та водовідведення. Довели інформацію про стан виробничого травматизму в галузі, обставини та причини нещасних випадків при виконанні робіт у колодязях. Зазначили види небезпек у замкнутих просторах, ризики здійснення робіт в умовах замкнутого простору та запобіжні заходи при роботі у колодязях систем водопостачання та водовідведення.

Під час практичної частини тренінгу в умовах, що імітують замкнутий простір, де відсутні або зведені до мінімуму шкідливі та небезпечні фактори, під наглядом фахівців Управління керівники виробничих підрозділів, їх заступники та майстри дільниць, на яких покладено виконання робіт в колодязях, опрацювали роботи в колодязях систем водопостачання та водовідведення.

За ходом тренінгу спостерігали журналісти телеканалу «ІРТ-Полтава».