gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Чернівцях уклали угоду про співробітництво з відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю

08 березня 2023

Угоду  про співробітництво та організацію  взаємовідносин у сфері державного контролю за додержанням вимог про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю між Південно-Західним міжрегіональним  управлінням Держпраці та Чернівецьким  обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю підписано у рамках робочої зустрічі.

Підписи під документом поставили начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Богдан Сагайдак та керівник Чернівецького ОВ ФССОІ Микола Мельничук.

Укладаючи документ про взаємодію, сторони домовилися про спільні дії, незмінною метою яких є захист трудових та соціальних прав найвразливішої категорії громадян.

Коментуючи укладання угоди, керівник територіального органу Держпраці Богдан Сагайдак підкреслив, що місія фахівців Управління полягає, насамперед, у тому, щоб забезпечити дотримання законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю місцевими роботодавцями та спонукати їх до виконання відповідної квоти на працевлаштування даної категорії працівників.

Посадовець наголосив на необхідності налагодження постійного соціального діалогу зі суб’єктами господарювання, на проведенні  відповідної превентивної та інформаційно роз’яснювальної  роботи серед роботодавців Буковини у цьому напрямі.

У рамка реалізації Угоди сторони також планують обмінюватися оперативною та аналітичною інформацією.