gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині під час тренінгу працівники комунального підприємства відпрацювали порядок дій в разі виникнення аварійної ситуації

27 лютого 2023

З метою попередження виробничого травматизму, а також безперебійного функціонування підприємств під час опалювального сезону у разі виникнення  аварійних ситуацій, фахівцями Центрально-Західного управління Держпраці проведено тематичний тренінг з працівниками однієї з котелень комунального підприємства з постачання пари та гарячої води міста Хмельницького.

В ході заходу з працівниками котельні був розглянутий та покроково відтворений алгоритм дій персоналу в разі настання аварійної ситуації, зокрема припинення електропостачання та зниження тиску подачі холодної води.

Безпосередньо на робочих місцях була проведена імітація виконання зазначених ситуацій з урахуванням вимог безпеки та порядку дій персоналу.

Крім того, фахівці наголосили на інших вимогах Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском в частині аварійної зупинки обладнання під тиском.

Присутнім наведено приклади порушень в експлуатації котлів та допоміжного обладнання, які, в свій час, призвели до настання аварій та нещасних випадків на підприємствах.

В свою чергу, працівники, оператори котельні та відповідальні особи комунального підприємства продемонстрували достатній рівень знань теоретичної частини, а також  високий професіоналізм в частині практичного виконання завдань.

Під час проведення тренінгу працівниками підприємства дотримано усіх вимог з охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.