gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині працівникам комунального підприємства роз`яснено вимоги безпеки під час експлуатації блочно-модульних котелень

17 лютого 2023

Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно із соціальними партнерами продовжують проводити превентивні заходи із суб’єктами господарювання Хмельниччини.

Основна тема обговорення – дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском в опалювальний сезон та  безпечної експлуатації електрогенераторів.

Цього тижня за участі соцпартнерів семінар проведено з працівниками комунального підприємства, яке експлуатує блочно-модульні котельні та інше обладнання підвищеної небезпеки.

Інспектори наголосили, що підприємства, установи та організації, що експлуатують котли, повинні розробити відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов безпеки їх експлуатації, що діють у межах підприємства.

Зазначили, що вимоги до безпечної експлуатації блочно-модульної котельні, висуваються ті ж самі, що і до звичайної стаціонарної котельної установки, що розташована в окремому приміщенні, крім вимог щодо монтажу. Кількість обслуговуючого персоналу визначається інструкцією з експлуатації підприємства-виробника або проектною документацією.

Детально проаналізовано стан виробничого травматизму з виокремленням основних причин, а також вказавши на профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій.

За результатами семінару працівникам рекомендовано забезпечувати контроль за дотриманням вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою.