gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: понад 20 роботодавцям гірськолижного курорту Буковель наголосили на належному оформленні трудових відносин

16 лютого 2023

Посадовці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед роботодавців та працівників щодо важливості легальної зайнятості.

Інспектори Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області провели інформаційні відвідування в понад 20 суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у селі Поляниця Івано-Франківської області.

Роботодавцям наголосили на неприпустимості допуску до роботи працівників без укладення трудових договорів, ризиках та відповідальності за використання праці неоформлених працівників.

Надали консультації щодо особливостей укладення трудових договорів з працівниками, оплати щорічних відпусток, зміни істотних умов праці, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня, у тому числі доплати за роботу в несприятливих умовах праці, за роботу в нічний та надурочний час.

Більше інформації про трудові відносини під час воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці  https://pratsia.in.ua/.