gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам підприємства машинобудівної галузі акцентовано на безпечному виконанні робіт підвищеної небезпеки

03 лютого 2023

З метою попередження виробничого травматизму в галузі машинобудування, фахівцями Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено семінар-нараду з працівниками підприємства вищезазначеної галузі.

Основним питанням обговорення було дотримання вимог безпеки праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки, а також особливості роботи підприємства у  період воєнного стану.

Під час наради з керівниками структурних підрозділів підприємства розглянуто основні вимоги безпеки та виробничої санітарії для підприємств машинобудування.

Інспектори наголосили  на порядку та термінах проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, проведенні медичних оглядів, а також на забезпеченні робітників засобами індивідуального захисту, спецодягом та спецвзуттям.

Крім того, висвітлено питання щодо послідовності дій обслуговуючого персоналу у разі застосування аварійних джерел живлення та заходів безпеки при подальшому пуску обладнання після відновлення постійного джерела електропостачання, а також вимоги безпеки щодо безпечної експлуатації автономних генераторів.

Безпосередньо на робочих місцях працівникам надано технічні консультації щодо безпечного виконання металообробних робіт.