gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Сумщині про дотримання вимог електробезпеки поінформовано працівників товариства, яке займається виробництвом промислових газів

27 січня 2023

Для працівників ТОВ «ТЕХНОГАЗ-С», яке займається виробництвом промислових газів, за участі посадовців Управління інспекційної діяльності у Сумській області, проведено технічну консультацію.

Суб’єкту господарювання наголошено на порядку організації проведення навчання (у т. ч. спеціального) та інструктажів з питань охорони праці, обов’язковому проходженні медичних оглядів працівників (попереднього та періодичного, позачергового у разі зміни умов праці тощо).

Фахівці закцентували увагу на неухильному дотриманні вимог:

– Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів;

– Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів;

– Правил експлуатації електрозахисних засобів.

Проінформовано про організаційно-технічні заходи щодо безпечного виконання робіт в електроустановках напругоюдо та понад 1000 В. Роз’яснено організаційно-технічні заходи щодо безпечного виконання робіт в електроустановках, зокрема порядку оформлення наряду-допуску та розпорядження для організації безпечного обслуговування електроустановок, виконання робіт у порядку поточної експлуатації, дотриманні загальних вимог безпеки праці, забезпеченні персоналу спецодягом й засобами індивідуального захисту.

Крім того, наголошено на необхідності проведення таких регламентних робіт як опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів.

Більше інформації з питань безпеки праці на інформпорталі Держпраці – https://pratsia.in.ua.