gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Івано-Франківську роботодавцям та працівникам сфери транспорту роз’яснюють переваги належного оформлення трудових відносин

26 січня 2023

Інспектори Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці інформують, що тільки офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту найманих працівників.

Посадовці роз’яснюють роботодавцям як правильно оформити трудові договори та наголошують на недопущенні працівника до виконання обов’язків без належного оформлення трудових відносин.

Працівникам розповідають про переваги офіційного працевлаштування та радять як захистити свої трудові права. Офіційно працевлаштований працівник має значні переваги: гарантії гідних умов праці, захист трудових прав, соціальні гарантії для найманих працівників тощо.

Також наголошують на основних відмінностях між трудовими та цивільно-правовими договорами, ознайомлюють з трудовими правами та соціальними гарантіями, які передбачені законодавством.

Працівникам та роботодавцям вручають буклети з корисною інформацією та контактами, за якими можна звернутись по допомогу в разі виявлення ознак примусової праці.

Більше інформації про трудові відносини в умовах воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/