gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: під час тренінгу працівники транспортної галузі вдосконалили безпечну експлуатацію технологічного устаткування

26 січня 2023

З метою попередження виробничого травматизму посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують проводити практичні тренінги із суб’єктами господарювання Хмельниччини.

До проведення заходів долучаються соціальний партнери, зокрема, представники ГУНП у Хмельницькій області та відділу контролю за дотриманням законодавства про працю Кам’янець-Подільської міської ради.

Так, цього разу у м. Кам`янці-Подільському було проведено практичний тренінг з імітацією реальних дій на робочих місцях для працівників транспортної галузі.

Під час тренінгу працівники підприємства вдосконалити практичні вміння в організації та безпечному виконанні ремонтних робіт та безпечної експлуатації вантажопідіймального обладнання.

Зокрема, пропрацювали алгоритм дій щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, обладнання під тиском, технологічного устаткування. Також, послідовність дій персоналу у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення.

Посадовці нагадали учасникам тренінгу про вимоги щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення та щодо недопущення використання саморобних обігрівачів.

За результатами тренінгу керівництву підприємства рекомендовано:

посилити роботу щодо  вжиття заходів для створення безпечних і здорових умов праці працівників;

забезпечити належний контроль за технічним станом автомобілів та проведенням передрейсових медичних оглядів водіїв;

– допускати до управління транспортними засобами тільки тих працівників, які пройшли відповідне навчання та отримали відповідну кваліфікацію до керування транспортними засобами.