gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам гірничо-рудної промисловості наголошено на вимогах безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт

23 січня 2023

На Хмельниччині з метою попередження виробничого травматизму посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують проводити превентивні заходи із суб’єктами господарювання.

Цього разу під час семінару з працівниками гірничо-рудної промисловості обговорено вимоги безпеки при експлуатації навантажувачів та виконанні робіт на об’єктах підвищеної небезпеки.

Фахівці поінформували присутніх стосовно обов’язкової наявності проектно-технічної документації, реєстрації і технічних оглядів, утримання та обслуговування технологічних транспортних засобів, що використовуються на підприємстві.

Детально обговорено питання щодо виконання робіт та експлуатації об’єктів з підвищеною небезпекою. Зокрема, роз’яснено вимоги ст.21 ЗУ «Про охорону праці» в частині отримання документів дозвільного характеру на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Інспектори зупинилися на основних порушеннях, які виникають під час експлуатації технологічних транспортних засобів,  а також проаналізували стан виробничого травматизму та звернули увагу на основні профілактичні заходи задля його попередження.

Наголосили на тому, що роботодавцю необхідно здійснювати моніторинг і оцінку технічного стану обладнання шляхом проведення перевірок (первинний, періодичний, позачерговий технічні огляди, експертне обстеження) та нагляду за його безпечною експлуатацією.