gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернівці: про заходи безпеки в ускладнених погодних умовах – з працівниками комунального підприємства

19 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели комплексний превентивний захід для працівників комунального підприємства «Містосервіс».

Сантехнічному персоналу акцентовано на дотриманні вимог нормативно-правових актів під час проведення газонебезпечних робіт у закритому просторі, зокрема, колодязях. Покрівельникам та мулярам-штукатурам наголошено на необхідності дотримання безпеки праці при виконанні робіт на висоті.

З електриками та зварювальниками, котрі трудяться у «Містосервісі», обговорено належне дотримання правил електробезпеки при постійних аварійних відключеннях електроживлення та використанні альтернативних джерел енергії (електрогенераторів).

Працівникам столярного цеху наголошено на повному виконанні норм безпеки праці під час використання деревообробного обладнання та інструментів, а водіям спецтехніки, що є в наявності, – на ризиках роботи на транспорті в умовах низьких температур.

Фахівці Держпраці надали практичні роз’яснення, як краще оцінити всі ризики та належно організовувати такі роботи у складний зимовий період, а також акцентували увагу на важливості дотримання чинного законодавства з питань безпеки та гігієни праці.

Рекомендації, як забезпечити виробничий процес на підприємстві – на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua