gov.ua Державні сайти України
Пошук

Працівникам закладів охорони здоров`я Хмельниччини роз`яснено вимоги безпеки під час експлуатації стаціонарних електрогенераторів

18 січня 2023

Інспектори міжрегіонального управління Держпраці з метою підвищення обізнаності працівників щодо безпечної експлуатації стаціонарних електрогенераторів на підприємствах різної форми власності продовжують проводити превентивні заходи із суб’єктами господарювання.

Цього разу спільно з соцпартнерами семінар проведено для працівників закладу охорони здоров’я, що на Хмельниччині, під час якого, роз’яснено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при експлуатації стаціонарних електрогенераторів та їх обслуговування.
Кожен медичний заклад, який надає стаціонарну та екстрену медичну допомогу, повинен мати резервні джерела живлення. У разі вимкнення світла в більшості медичних закладів генератори спрацьовують автоматично – протягом кількох секунд.

Фахівці зазначили, що перед використанням електрогенератора слід дотримуватися інструкції виробника, а також нагадали основні вимоги безпеки, а саме:

  • генераторами та паливом для них можна користуватися лише на відкритому повітрі на відстані не менше шести метрів від вікон, дверей та гаражів;
  • генератор слід тримати сухим, захищати від дощу або затоплення (якщо торкнутися мокрого генератора, або пристроїв, що до нього підключені, можна отримати удар електричним струмом);
  • при використанні генератора необхідно встановити у приміщенні детектори чадного газу та вогнегасник, генератор не повинен перегріватись.

За результатами семінару працівникам медзакладу рекомендовано здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.