gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині під час тренінгу відпрацьовано безпечну експлуатацію пасажирських ліфтів у випадках відключення електроенергії

16 січня 2023

Через руйнування інфраструктури України майже в усіх регіонах наявні проблеми з електропостачанням. Основною проблемою на сьогодні залишається дефіцит виробництва електроенергії, особливо в ранкові та вечірні години, це ті пікові години, коли населення при наявності та можливості використовує і експлуатує ліфти.

Тому, з метою попередження аварійних ситуацій посадовці міжрегіонального управління провели тренінг з питань безпечної експлуатації пасажирських ліфтів у випадках відключення джерела енергії на базі одного із ОСББ.

До проведення практичного відпрацювання були залученні соціальні партнери та спеціалісти ТОВ «Контакт-ліфт».

Посадовці роз’яснили правила, що стосуються безпечної експлуатації ліфтів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, а також нагадали про те, що спеціалізованому підприємству необхідно організувати і забезпечити утримання ліфтів у справному стані шляхом призначення атестованого і навченого персоналу.

Учасники тренінгу відпрацювали дії щодо організації безпечної експлуатації пасажирських ліфтів у разі відключення електроенергії. Зокрема, виконали аварійні зупинки ліфта для висадки пасажирів на посадковому поверсі при відключенні джерела живлення.

Фахівці акцентували на забезпеченні посадкових площадок та кабін ліфтів інформацією щодо ризиків користування ліфтами під час повітряної тривоги або обстрілів, а також у комендантську годину.

Наголошено, що у разі раптової зупинки ліфта з пасажирами та неможливості їх визволення силами аварійної ліфтової служби, необхідно сповістити оперативно-рятувальну службу цивільного захисту ДСНС України.