gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині працівникам підприємств лісової галузі роз`яснено вимоги безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт

12 січня 2023

Посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проконсультували працівників підприємств лісової галузі щодо безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

Суб’єкти господарювання, які експлуатують вантажопідіймальні крани, підіймальні пристрої і відповідне обладнання, мають забезпечувати його утримання в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації нагляду, технічного обслуговування, технічного огляду та ремонту.

Під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт повинна забезпечуватися можливість руху транспортних засобів, засобів механізації і працівників без зустрічей і перетинань технологічних потоків.

Згідно з наказом по підприємству розробляються, затверджуються роботодавцем та вивішуються схеми стропування вантажів і перелік вантажів, які завантажуються або розвантажуються із зазначенням їх маси.

Особливу увагу фахівці звернули на алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування.

Окремо обговорено питання щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації об’єктів з підвищеною небезпекою, які здійснюються на підставі декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, зокрема, наголошено на перевагах реєстрації декларацій в електронному вигляді.