gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: задекларована праця в умовах воєнного стану – у центрі уваги Держпраці

06 січня 2023

Інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжують, без відволікання від робочого процесу, консультативну роботу у рамках інформаційної компанії «Виходь на світло!» суб’єктів господарювання в торгівельній сфері.

Інформаційні заходи сприяють обізнаності як роботодавців, так і найманих працівників Чернігівщини в питаннях трудового законодавства.

У ході спілкування із працівниками підприємств посадовці доводять останні зміни у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану, зокрема, стосовно особливостей укладення трудового договору, переведення працівників на іншу роботу, змін істотних умов праці, надання відпусток, оплати праці, оформлення трудових відносин із внутрішньо переміщеними особами тощо.

Детальніше про трудові відносини під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/ та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/