gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам підприємства харчової промисловості наголошено на безпечній експлуатації обладнання під тиском

04 січня 2023

З метою попередження виробничого травматизму фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці надали технічну консультацію працівникам підприємства харчової промисловості з питань безпечної експлуатації обладнання, що працює під тиском.

В ході заходу працівникам підприємства надано роз’яснення щодо термінів та методів перевірки контрольно-вимірювальних приладів, автоматичних заходів, арматури і живильних пристроїв котлів.

Наголошено на тому, що перевірка справності роботи манометрів, запобіжних клапанів, покажчиків рівня води і живильних пристроїв повинна проводитись в такі строки: для обладнання, що працює під тиском з робочим тиском до 14 бар включно – не рідше одного разу на зміну. Про результати перевірки робиться запис у змінному журналі.

В присутності інспектора Управління, оператором котельні проведена перевірка справності манометрів котла за допомогою триходового крана.

Більше інформації про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua .