gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Кривому Розі відбувся тренінг з відпрацюванням реальних дій з безпечного виконання робіт на висоті

29 грудня 2022

За ініціативи Держпраці, спільно з Федерацією роботодавців України та за підтримки Das Bildungswerk der Wirtshaft MV та Sequa відбувся тренінг із серії спільних заходів з безпеки та гігієни праці на сучасному полігоні Північного гірничо-збагачувального комбінату Групи Метінвест у м. Кривий Ріг.

У тренінгу «Імітаційна гра з виконання робіт на висоті» взяли участь представники Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, тренери навчального центру з підготовки фахівців для виконання робіт на висоті, в тому числі за стандартами IRATA International та GWO, а також представники 30 підприємств.


Під час
заходу говорили про переваги новітніх систем для безпечного виконання робіт на висоті, розглядали можливість застосування передових практик навчання на промислових підприємствах Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Проведення навчання з безпечного виконання робіт на висоті є пріоритетом, так як більшість нещасних випадків зі смертельними наслідками трапляється саме під час виконання таких робіт. А задача кожного роботодавця – це привести такі випадки до нуля, зберегти здоров’я та життя кожного працівника.

Держпраці постійно удосконалює свою діяльність, у тому числі інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на запобігання настання нещасних випадків.

У 2022 році впроваджено новий інструмент у превентивних заходах – тематичні тренінги з імітацією реальних дій на робочих місцях, під час яких працівники отримують не тільки теоретичні знання, а й практичні навички з безпечного виконання робіт.

Протягом цього року посадовими особами Держпраці було проведено понад 800 тренінгів.