gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам підприємства хімічної промисловості роз`яснено вимоги безпеки під час експлуатації кисневих балонів

29 грудня 2022

З метою попередження виробничого травматизму посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці разом із соцпартнерами продовжують проводити превентивні заходи із суб’єктами господарювання Хмельниччини.

Цього разу провели семінар для працівників підприємства хімічної промисловості під час якого роз’яснили вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки до експлуатації кисневих балонів.

До обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення. Крім того, керівник підприємства наказом призначає відповідальних працівників:

за справний стан і безпечну експлуатацію кисневих трубопроводів, посудин, що працюють під тиском та балонів;

– за транспортування, здачу під наповнення і отримання наповнених кисневих балонів (експедитор).

Інспектори роз’яснили вимоги до розміщення кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем, їх зберігання, ремонту та технічного обслуговування. Балони з киснем можуть зберігатись як у спеціальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі.

Обговорили послідовність дій обслуговуючого персоналу у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення та вимоги щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення.

За результатами семінару працівникам рекомендувализдійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.