gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: під час тренінгу працівники вдосконалили безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском

19 грудня 2022

З метою попередження виробничого травматизму посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують проводити превентивні заходи із суб’єктами господарювання Хмельниччини.

Так, спільно з соцпартнерами провели тренінг для працівників підприємства з виробництва теплової енергії щодо додержання вимог безпеки праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Фахівці навели ситуативні приклади виникнення небезпечних факторів під час експлуатації обладнання та дії персоналу для попередження виникнення можливих ризиків, зокрема, при введенні в експлуатацію нововстановленого котла і водяного економайзера.

Наголосили,  що обов’язково необхідно:

проводити технічні оглядів, експертні обстеження котлів та обладнання;
обстежувати димовентиляційні канали;
призначати відповідальну особу за справний стан та безпечну експлуатацію котлів.

Учасники пропрацювали алгоритм дій щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, обладнання під тиском, технологічного устаткування. А також забезпечення безперебійного підживлення котлів у разі відключення електропостачання та організацію перевірки спрацювання приладів безпеки котлів.

Крім того, під час тренінгу посадовці ознайомили учасників з статистикою нещасних випадків, що мали місце на підприємствах Хмельниччини цьогоріч, надали актуальну інформацію щодо їх причин та наслідків.