gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: операторам котлів – про порядок дій у разі припинення електропостачання

15 грудня 2022

З метою забезпечення безаварійного функціонування підприємств Чернігівщини під час опалювального сезону та забезпечення безпеки працівників у разі відключення електропостачання, посадові особи Центрального міжрегіонального управління Держпраці здійснюють відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема, проводять інструкторсько-методичні заняття для операторів котелень.

Працівникам доводять вимоги чинного законодавства з охорони праці і промислової безпеки стосовно транспортування трубопроводами енергоносіїв, складування палива (вугілля, мазут, дерев’яний реквізит) для обігрівачів, відводу чадного газу з пристроїв обігріву, працюючих на твердому паливі тощо.

Відпрацьовуються дії працівників у випадку припинення циркуляції теплоносія при температурах нижче нуля, порядок організації ремонтних робіт поблизу діючого тепломеханічного обладнання, організації перевірок спрацювання приладів безпеки котлів.

Особливу увагу посадовці приділяють організації аварійно-відновлювальних робіт на тепломережах та забезпеченню безперебійного підживлення котлів у разі відключення електропостачання.