gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавщина працює над забезпеченням безперебійної роботи підприємств критичної інфраструктури області

29 листопада 2022

Спільно з фахівцями підприємств інспектори Управління Держпраці аналізують ризики, розглядають проблемні питання, які властиві усім підприємствам, що працюють під час воєнного стану, надають рекомендації щодо їх рішення.

Під час зустрічей підіймаються питання недопущення виробничого травматизму та аварій на підприємствах, проводиться аналіз нещасних випадків на виробництві.

Зазначається, що серйозна причина виробничого травматизму – психоемоційний стан працівників. Посадовці наголошують на необхідності створення системи психосоціальної підтримки в сфері праці, підтримки здоров’я в умовах війни та визначають ефективні методи управління стресом. Пропонують ознайомитись із матеріалами розділу«Психосоціальна підтримка на роботі» на порталіhttps://pratsia.in.ua.

Фахівці інформують працівників підприємств про основні зміни у законодавстві України під час воєнного стану. Пропонують спиратись у роботі на «Рекомендації: як працювати безпечно», котрі зібрані на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/safe_work.php та дізнаватись детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці – https://cutt.ly/YZYhtKN.

По завершенню зустрічей обговорюються питання подальшої взаємодії, щодо інформаційної підтримки фахівців підприємств з питань безпеки праці під час дії воєнного стану.