gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам спеціалізованої організації – про безпечне обслуговування ліфтів

25 листопада 2022

Про безпечну експлуатацію ліфтів, під час семінару, працівникам спеціалізованої організації розповіли посадовці Управління Держпраці спільно з соцпартнерами.

Присутнім безпосередньо на робочому місці роз’яснили правила, що стосуються безпечної експлуатації ліфтів, експлуатації вантажопідіймальних кранів, а також підіймальних пристроїв і відповідного обладнання.

Наголосили, що спеціалізованому підприємству необхідно забезпечити утримання ліфтів у справному стані. У разі виявлення несправностей, що можуть становити загрозу життю та здоров’ю громадян, негайно припиняти експлуатацію таких ліфтів.

Розглянули питання щодо проведення технічних оглядів та експертних обстежень ліфтів, які використали граничний термін експлуатації, а також відповідно до законодавства з охорони праці одержання документів дозвільного характеру на експлуатацію машин, механізмів, устаткування та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Особливу увагу звернули на алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування.

За результатами семінару працівникам підприємства рекомендували забезпечувати безпечну експлуатацію та утримання ліфтів в справному стані, а також здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об’єктах підприємства.