gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Волині суб’єктам господарювання акцентують на вимогах до ліфтів та компонентів їх безпеки

24 листопада 2022

Інспектори сектору ринкового нагляду Управління Держпраці у Волинській області продовжують проводити превентивні заходи серед суб’єктів господарювання.

Під час інформаційних бесід фахівці нагадують, що вимоги Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів, затвердженого Постановою КМУ від 21.06.2017р. №438 поширюються на нові ліфти, які постійно обслуговують будівлі й споруди та призначені для перевезеннялюдей; людей і вантажівтільки вантажів, якщо пристрій для перевезення є доступним і обладнаним засобами керування, розташованими всередині пристрою для перевезення або в межах досягання людини, яка перебуває всередині пристрою для перевезення.

Також у регламенті прописані чіткі вимоги та обов’язки виробників і монтажників.

У ході таких відвідувань посадовці оглядають маркування, нанесення знаків відповідностей, супровідні документи та надають рекомендації щодо усунення порушень.

Нагадуємо, отримати інформацію та рекомендації щодо трудових відносин у період воєнного стану можна за посиланням https://cutt.ly/LZYgbeT та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua//.