gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Чернівцях з посадовцями органів місцевого самоврядування обговорено організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

23 листопада 2022

Поінформованість про актуальні зміни у трудовому законодавстві, пов’язані із дією воєнного стану та необхідність укладання трудових відносин – основні теми, що обговорювалися під час онлайн – семінару  з посадовцями територіальних громад Буковини, до участі у якому було запрошено фахівців територіального органу Держпраці.

Так, участь у форумі взяла заступниця начальника Управління Держпраці Галина Кушнір.

Посадовець роз’яснила учасникам зустрічі, як має відбуватися оптимізація трудових відносин в умовах воєнного стану. Детально поінформувала про зміни, закріплені у Законі України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Наголосила на тому, як саме інспектори праці здійснюють  наразі заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю суб’єктами господарювання.

Окремо акцентувала на результатах інформаційних кампаній, зокрема на підсумках спільної роботи з реалізації заходів кампанії «Виходь на світло». Інспектори праці провели інформаційні відвідування понад півтори тисячі суб’єктів господарювання, організували понад 250 масових заходів.  За результатами роботи, роботодавці Буковини уклали трудові відносини з понад 2 600 працівників.