gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровська область: у ПАТ «Дніпрометробуд» погасили заборгованість із виплати зарплатні в сумі 4 775 900 грн.

12 вересня 2016

Vagonetka2Фахівці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області провели перевірку ПАТ «Дніпрометробуд» щодо заборгованості із виплати заробітної плати перед 136 працівниками підприємства, яка була у період з вересня 2015 року по липень 2016 року.

Згідно із ст. 79 Кодексу законів України про працю, оплата праці працівникам повинна здійснюватись в першочерговому порядку, при цьому всі інші платежі мають здійснюватись роботодавцем лише після виконання зобов’язань перед працівниками. Так, під час перевірки ПАТ «Дніпрометробуд» спеціалісти проаналізували надходження та використання коштів, що надходили на рахунки підприємства.

1За результатами перевірки були виявлені порушення вимог законодавства України з питань праці, і на ім’я керівника ПАТ «Дніпрометробуд» був винесений припис щодо усунення виявлених порушень, та у відношенні винних посадових осіб застосовано адміністративні та фінансові стягнення.

Завдяки роботі фахівців Управління з питань праці, на виконання припису щодо усунення виявлених під час перевірки порушень, роботодавцем у повному обсязі була виплачена заборгована заробітна плата перед 136 працівниками у сумі 4 775 900 грн.