gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Донеччині розпочали щорічний розгляд проектів планів розвитку гірничих робіт вуглевидобувних підприємств на 2023 рік

23 листопада 2022

На Донеччині у місті Мирноград під головуванням начальника Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Вячеслава Короля розпочато щорічний комісійний розгляд проектів планів розвитку гірничих робіт вуглевидобувних підприємств на 2023 рік.

Участь у роботі комісії взяли посадові особи управління гірничого нагляду, 10 ВГРЗ та керівництво ДП «Мирноградвугілля», ДП «ВК «Краснолиманська», ТОВ «Краснолиманське та ПРАТ «ШУ «Покровське».

Очільники вугледобувних підприємств звітували про виконану роботу щодо створення безпечних умов праці та усунення порушень вимог законодавства у сферах охорони праці та промислової безпеки, викладених в протоколах розгляду планів розвитку гірничих робіт на 2022 рік.

При розгляді проектів увага зверталася на відповідність розроблених планів проектам будівництва та реконструкції шахт і вимогам нормативно-правових актів з охорони праці та охорони надр. Розглянуто забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, безпечної експлуатації підйомних комплексів та ВГП, приведення протипожежного захисту гірничих виробок та об’єктів поверхні відповідно до вимог чинного законодавства та інші питання безпечної роботи підприємства.

За результатами розгляду особлива увага була зосереджена на розроблення комплексу заходів для попередження і оперативного усунення аварійних ситуацій, які виникають внаслідок ведення бойових дій та аварійного знеструмлення підприємств, випадків виробничого травматизму.

Запропоновано посилити контроль за дотриманням законодавства про охорону праці на підприємстві.