gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Хмельниччині працівникам в галузі торгівлі рекомендували неухильно додержуватися вимог безпеки праці

21 листопада 2022

Дотримання вимог безпеки праці в галузі торгівлі – основна тема розмови на консультації, яку провели фахівці Управління Держпраці.

Присутнім роз’яснили вимоги Правил охорони праці для об’єктів роздрібної торгівлі, що безпосередньо стосуються суб’єкта господарювання.

Наголосили, що власник (керівник) об’єкта роздрібної торгівлі та інші посадові особи несуть персональну відповідальність за виконання вимог охорони праці, що зазначені у Правилах.

Акцентували увагу на обов’язковому розробленні та затвердженні інструкцій та інших нормативних актів з питань охорони праці, які діють в межах об’єкта та встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників.

Роз’яснили необхідність організації навчання і перевірки знань працівників з питань охорони праці, а також організацію і проведення їх медичного огляду.

Наголосили на заходах безпеки при використанні засобів аварійного живлення обладнання, у випадку відключення електропостачання.

Рекомендували здійснювати постійний контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил експлуатації машин, механізмів і обладнання та використання засобів колективного і індивідуального захисту.