gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині працівникам металообробного підприємства наголосили на безпечній праці 

17 листопада 2022

Посадові особи ГУ Держпраці провели нараду на одному із металообробних підприємств Харківської області, основним напрямом діяльності якого є виробництво інструментів.

Під час наради працівники підприємства отримали рекомендації щодо вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, а також інформацію щодо безпечної експлуатації машин та механізмів підвищеної небезпеки, зокрема було обговорено:

– Правила охорони праці під час холодного оброблення металів.

– Правила охорони праці під час роботи з абразивним інструментом.

– Загальні вимоги стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників.

– Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці.

– Нововведення в системі отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки і на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану, відповідно до постанови Кабміну України від 18 березня 2022 р. №314.

Також до працівників підприємства було доведено вимоги постанови КМУ від 24 березня 2022 р. № 357 “Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану”.

Під час проведення заходу окремо було акцентовано увагу на необхідності проведення позапланових інструктажів з охорони праці про дії працівників та посадових осіб суб’єкта господарювання в умовах воєнного стану.